THEORIE

Wanneer mag ik mijn theorie certificaat halen?

Vanaf 16 jaar mag je het certificaat halen en deze is dan 18 maanden geldig. Het is wel verstandig om met je theorielessen te beginnen als je van plan bent om te starten met autorijlessen zodat je op de hoogte bent van de regels in de praktijk.

Je kunt je theorie leren vanuit de daarvoor bedoelde theorieboeken of via het nieuwe iTheorie.

 

Hoe zie het examen eruit?

Het theorie-examen bestaat uit een gedeelte gevaarherkenning, kennis en inzicht.
Het onderdeel gevaarherkenning bestaat uit 25 vragen, hiervan moet je 13 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel kennis bestaat uit 12 vragen, hiervan moet je 10 of meer vragen goed beantwoorden. Het onderdeel inzicht bestaat uit 28 vragen, hiervan moet je 25 of meer vragen goed beantwoorden. Bij de onderdelen kennis en inzicht krijg je in totaal ook 2 testvragen.

Het  examen kun je zelf reserveren via www.cbr.nl en kies je een locatie waar jij het makkelijkst kunt komen. ( Leeuwarden, Assen, Groningen zijn het dichtst bij. ) Bij het afnemen van het theorie examen is legitimatie verplicht.

theorie

 Wat is iTheorie ?

iTheorie is een online theoriepakket die je per hoofdstuk leert, elke keer afsluit met een examen en bij goed resultaat naar het volgende hoofdstuk gaat. Zo kun je stap voor stap door de opleiding. Mocht je moeite hebben bij sommige onderwerpen dan kan ik dat als instructeur zien en daarbij de nodige hulp bieden.

 

Lukt het je onverhoopt niet om in 1 keer te slagen dan kun je een gratis herhalingcursus volgen.

Schrijf je vandaag nog in

Contact