RIJBEWIJS BE

Wanneer heb ik rijbewijs BE nodig?

Sinds januari 2013 is rijbewijs  categorie BE nodig als de toegestane maximum massa ( TMM ) van de combinatie boven de 3500kg uitkomt. Dit houd in wat het trekkende voertuig mag wegen + wat de aanhangwagen mag wegen, dus niet wat er op dat moment aan gewicht in zit of op ligt. Met rijbewijs B mag je een combinatie besturen tot 3500kg en mag de aanhangwagen zwaarder zijn dan het ledig gewicht van het trekkende voertuig mits die het trekken mag volgens het kentekenbewijs.

 

Hoe wordt er lesgegeven?

Er word lesgegeven met een Volkswagen Transporter T6 en een gesloten middenasaanhangwagen met een totale lengte van ongeveer 11.5 meter. Deze combinatie is zeer geschikt en voldoet aan de eisen van het CBR.

Je kunt er voor kiezen om een dagopleiding met de aanhanger te volgen, dan ben je ongeveer 7 uren aan het voorbereiden op het examen die daarna volgt.

Tussendoor wordt er een lunch verzorgd en maak ik dan van de gelegenheid gebruik om de voertuigpapieren met je door te nemen.

Een dagopleiding adviseer ik als er al wat rijervaring en verkeersinzicht is opgebouwd.

Voor degene die nog niet zo lang in het bezit zijn van rijbewijs B is het ook mogelijk om de opleiding in meerdere losse lessen te volgen.

Rijschool Maurice BE

Schrijf je vandaag nog in

Contact