Rijbewijs B

Wanneer mag ik beginnen?

Om je rijbewijs te mogen halen moet je tenminste 16.5 jaar zijn.  Als je dan aan het project 2toDrive deelneemt mag je voor je 17e  al een TTT ( Tussentijdse toets )  en vanaf je 17e een examen doen.  Je mag dan onder begeleiding autorijden en vanaf je 18e zelfstanding de weg op.  Je kunt er ook voor kiezen om op je 17 of later te beginnen en vanaf je 18e examen te doen, dan mag je gelijk zelfstandig autorijden.

 

Hoe word er les gegeven?

Iedere kandidaat heeft een eigen aanpak nodig. Aan de hand van een instructie kaart worden jouw vorderingen bijgehouden, zodat ik elke les snel kan zien wat er behandeld is en wat jouw niveau op dat moment is.

Aan de hand van een praktijkboekje, instructie filmpjes op de iPad en uiteraard tekeningen wordt alles duidelijk uitgelegd. Ook word er bij bepaalde situaties even stil gestaan om een zogenoemde situatiebevraging te doen. Tijdens het les rijden probeer ik ook zoveel mogelijk verkeersinzichtelijke tips mee te geven en je te wijzen op de vele risico’s en gevaren in het verkeer. Ik probeer de routes die je rijdt af te wisselen zodat je steeds weer uitdaging hebt en af en toe eens in een andere plaats komt te rijden.

Wat voor auto kom ik in te rijden?

Ik rijd met een Audi A3 Limo (schakel), een veilige en gebruiksvriendelijke auto die zowel voor kleine als grote kandidaten zeer geschikt is. Hij deelt het onderstel met een aantal broers en zussen zoals een VW Golf,  of Seat Leon.

rijschool Maurice

Wanneer kan ik examen doen?

Op het moment dat je examen kunt doen moet je in het bezit zijn van een geldig theorie certificaat, je rijschool machtigen via www.mijn.cbr.nl en daarnaast een goede voorbereiding hebben zoals bijvoorbeeld een TTT ( Tussentijdse toets ) zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Tot nog toe kan ik het altijd prima eens worden met de kandidaat wanneer die aan het examen toe is en wordt dat een aantal weken van te voren ingepland.

 

Wat houd een tussentijdse toets in? ( TTT )

Een TTT is een tussenmeting, soort  van proef examen die je ongeveer op 3/4 of iets later van je opleiding doet. Je bent dan nog niet helemaal op examen niveau, maar kunt dan wel al goed ervaren hoe een examen in zijn werk gaat. Je kunt ook tijdens zo’n TTT een vrijstelling voor je bijzondere manoeuvres zoals pakeren, omkeren etc. verdienen zodat je die niet krijgt op je examen die dan volgt. Na zo’n ritje bespreek je met de examinator de punten die nog verbeterd kunnen/moeten worden en uiteraard wat je al goed beheerst. Je ervaart ook hoe het is om met een examinator naast je en een instructeur achterin te rijden en zo mag je op het examen zelf bepalen of je mij dan mee wilt hebben achterin of dat je het prettiger vind dat je alleen met de examinator op stap gaat. Tenslotte krijg je nog een advies formulier mee van de examinator met een aantal aan- en opmerkingen. Daar gaan we dan mee aan de slag tot dat je examen doet. Een TTT is echt een goede voorbereiding op je examen.

De kans van slagen neemt behoorlijk toe.

 

Rijschool Maurice Jubbega BE

Schrijf je vandaag nog in

Contact